17 Haziran 2015 Çarşamba

Bazı müziklere insan sıkı sıkı sarılmak istiyor

🎼 Nicolas Jaar için müziğe yıllarını vermiş diyemeyeceğim ama genç yaşında çok sevilesi işlerin altına imzasını atmış yetenekli bir  DJ diyebilirim.Geceye, kahveye ve keyifli anlara ritmleriyle eşlik etmesini isteyenleri aşağıdaki playliste alalım.




İşte bu adamın yaptığı müzikler ritmleriyle beni sürekli şaşırtmayı başarıyor ve modumu yakalıyor.. Adeta bırakamıyorum, bedenime yayılıyor.. Oysa sıklıkla elektronik müzik veya deep house tarzında müzikler beni bir süre dinledikten sonra yorar ve farklı türe geçiş yaparım. Jaar’ın müziğinde insanı hem cezbeden hem de aktive eden bir doku, konseptlerinin şairane bir tınısı ve ritmlerinin derinliği var. Parçalarına bambaşka çok sık rastlanmayan esintiler koyuyor, elektronik müziği down tempo ve ambient türleriyle iyi harmanlamayı başarıyor. Nicolas Jaar oldukça yetenekli bir DJ olmasının yanı sıra  Brown üniversitesinde edebiyat eğitimi almış ve ilk lise yıllarında yaptığı remixler ile müzik kariyerine başlamış.İlk albümünü ise 20 yaşında yapmış. Bu albümünün adı “Space Is Only Noise”. Temelinde elektronik müzik yapan bir DJ için müthiş bir albüm adı. Daha güzeli ise albüm içerisindeki parçaların bu isme oldukça uygun bir şekilde eşlik etmesi.
O kesinlikle müziğe farklı bir gözle bakıyor ya da perspektifi çok özgün. Yaptığı müzik düzenlemeleri kendine özel..Zihninde devasa bir sesler cümbüşü olmalı ve oradan başka sanatçıların yaptığı parçaları öyle bir filtreliyor ki ortaya inanılmaz lezzetli bambaşka tatlar çıkıyor. Nereye götüreceğini önceden söylemeden, insanın gözlerini kapayıp bambaşka bir yolculuğa çıkartıyor adeta.

90 doğumlu bu gencin ciddi görünümünün ardında ise bir hayalperestin gizli olduğunu düşünüyorum. Albümlerindeki imgeler, canlı performansındaki salınımlı dansları ve araya serpiştirdiği cool sesi de müziği kadar dikkat çekici. Playlisti hazırlarken çok uzatmamak için gayret sarf etmeme rağmen kısa bir liste hazırlayamadım ! Buna rağmen playlist dışı bıraktığım parçalarda aklım kaldı. Listedeki parçalardan  Rained The Whole Time ve The Ego benim en sevdiklerimden. Bir de şu var ki tüm ara sesleri ve ritmleri kaçırmamak için kulaklıkla dinlemek ayrı bir keyif katıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder