3 Aralık 2017 Pazar

PARAZİTLERE HIZLI BİR BAKIŞ

Hiç kimse kendinde parazit olduğunu düşünmez sanırım. Zaten çoğu gaita testinde de bir şey yakalanmaz.Varsa bile tedavilerde genellikle mebendazol veya albendazol gibi ilaçlar kullanılarak tamamen vücudun parazitlerden arındırılacağı düşünülüyor. https://juicing-for-health.com/parasite-cleanse-for-parasites-in-humans bu linkten okuduklarımı aşağıdaki gibi çevirdim. Biraz durumu anlatan, tedavi için yol gösteren  bir yazı. Okumaya değer.


PARAZİTLER HASTALIĞINIZIN NEDENİ OLABİLİR! 
PARAZİT TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Çoğu insan sağlık sorunlarını hiçbir zaman vücutlarındaki parazitlerle ilişkilendirmez, ancak vücudunuzda herhangi bir belirtiniz varsa okumaya devam edin. Parazitlerin düzenli olarak temizlenmesinin neden bu kadar önemli olduğunu öğrenin.




İnsanlardaki parazitler, düşündüğünüzden daha yaygındır. Çoğu insan için vücutlarında bazı parazitlere sahip olmak normal olsa da, gelişmiş ülkelerdeki insanların %50'sinden fazlasının  parazit sorunları var ve bu da kronik parazitler enfeksiyonlara neden olmaktadır

"Tüm Hastalıklara Karşı Tedavi - Cure For All Diseases" kitabını yazan Kanadalı bir naturopath olan Dr Hulda Clark (1928-2009), sağlık belirtilerinin ne olursa olsun yalnızca iki şeyden kaynaklandığını söyledi:

  • Parazitler-elektronik ve bitkisel tedavi ile giderilebilir
  • Kirlenme (veya toksinler) - ki bu kaçınılabilir.


Dr Hulda,  vücudu parazitlerden temizlemenin daima sağlığı iyileştirmek için derin bir etkisi olduğunu vurgular.


İNSANLARDAKİ PARAZİTLER  NELERDİR?
Parazitler, gastrointestinal sistemde yaşayan ve insan konukçularına zarar verme potansiyeli olan istenmeyen organizmalardır. Parazitler besinlerini bizim yediğimiz gıdalardan alırlar ve bağırsak zarına delikler açarlar.


Parazitler, çıplak gözleriniz tarafından görülemeyen küçük amiplerden 35 feet uzunluğunda tenyaya kadar değişen boyut aralığındadır! Vücutta yumurtalarını bırakırlar ve doğru ortamı verdiğinizde, her biri günlük yüz binlerce veya milyonlarca yumurta bırakabilir!!


Yumurtaları kan dolaşımına girebilir, vücudun çeşitli organlarına ilerler ve hastalıklara neden olabilir. Kronik paraziter enfeksiyonlar bağırsak geçirgenliği, sızdıran bağırsak sendromu, huzursuz(irritabl) bağırsak sendromu ve diğer birçok sindirim bozukluğu ile bağlantılıdır. Herhangi bir sindirim rahatsızlığınız varsa, parazitler muhtemel nedenlerdendir.


İNSAN VÜCUDUNDA KONAKLAYAN PARAZİT ÇEŞİTLERİ NELERDİR?
İnsan vücudunda yaşayan yüzlerce bilinen parazit vardır. Bunlar, hastalıklara neden olabilecek iki ana grup parazite ayrılır: protozoonlar ve helmintler.


Protozoa, çıplak gözle görünmeyen tek hücreli mikroorganizmalar. Bir insan vücuduna bulaşan en yaygın protozoonlar şunlardır: Giardia intestinalis, entaboeba hystolytica, cyclospora cayetanenensis, cryptosporidium spp ve blastocystis hominis. Bu parazitlerin yol açtığı rahatsızlıklar genellikle onlara göre adlandırılır

Helmintler daha büyüktür ve genellikle yeterince büyüktür ve yetişkin aşamalarında insan gözü tarafından görülebilirler. İnsan bağırsağında yaşayan en yaygın helmintler kısaca şöyledir:



Yuvarlak solucanlar(Roundworms): Bu parazit günde 200.000'den fazla yumurta bırakabilir ve 15 feet uzunluğa kadar büyüyebilir. Büyüklüğü nedeniyle bu tür parazitler bağırsak sisteminde tıkanıklığa, bağırsak duvarına nüfuz etmesine, kanamalara, apandisitlere, peritonitlere, karaciğerde apse ve pankreatitlere neden olabilir.

Kanca kurtçuklar(Hookworms): Bu parazit larvası deriye nüfuz edebilir. Genç solucanlar barsak duvarı boyunca yuvalanabilir ve kanınızla beslenir böylece demir eksikliği ve diğer besleyici maddelerin eksikliklerine neden olabilir. Yetişkin kanca kurtçuklar, konakçının gücünü ve enerjisini sarsabilir ve genel vücut refahlarını yok edebilir.

Tenya: Bu parazit 35 fit uzunluğa kadar büyüyebilir ve kişinin bağırsaklarında 10 yıldan fazla yaşayabilir. Günde bir milyona kadar yumurta bırakabilirler!

Pinworms: Bir dişi pinworm sıklıkla anüsten dışarı çıkar ve günde yaklaşık 15.000 yumurta bırakır. Yumurtalar vücudun dışında hayatta kalabilir ve bir kez hava ile temas ettiğinde, yakın çevresinde yaklaşık iki gün hayatta kalabilirler. Konak kişi ise çoğunlukla anüs veya vajinada kaşıntı hissedebilir, sindirim bozuklukları, uykusuzluk ve huzursuzluk yaşayabilir.

Kamçılı kurtlar: Bu 1-2 santimlik solucan bağırsak duvarına nüfuz edebilir ve bakteriyel enfeksiyonlara, dışkıda kana, alt karın bölgesinde ağrıya, rektal prolapsusa, anemi ve kanamalara neden olabilir.

Yassı solucanlar: Yassı kurtçuklar (a.k.a. fluke) 3 inç uzunluğa kadar büyür. Besin maddelerini insan konukçudan tüketirler ve daha sonra kan dolaşımı ve lenfatik sistem aracılığıyla vücudun diğer organlarına geçerler. Gastrointestinal sistem, akciğerler, mesane, karaciğer ve kanda ciddi hastalıklara neden olabilirler.



PARAZİT ENFEKSİYONLARININ NEDENLERİ NELERDİR?
Parazitler bulaşmış yiyecekler ve su ile vücudunuza girebilir: Pişmemiş veya az pişmiş etden (sashimi yemeyi bırakın!), parazit bulaşmış meyve ve sebzelerden,  yetersiz el yıkama alışkanlıklarından, kirli tuvaletlerden, hayvanlara dokunmaktan, yüzmekten veya ayağınızın altından parazit bulaşabilir.


Ancak durum, kişi sağlıksız bir yaşam tarzı sürdürürse daha da kötüleşir. Kötü bir beslenme alışkanlığından kaynaklanan zayıf bir bağışıklık sistemi, bağışıklık sistemini paraziter bir enfeksiyonunu davet eden bir duruma sokar. Zayıflamış bir vücut, parazitler ve diğer mikroorganizmalar için bir üreme alanıdır ve böyle bir ortamın içinde gelişirler!


Yetersiz beslenme alışkanlıkları, stresli bir yaşam tarzı, uzun süreli ilaç kullanıyor olmak zayıf bir bağırsak sağlığına ve güçsüz bağışıklık sistemine katkıda bulunur. Kronik kabızlık ve düzensiz bağırsak hareketleri ile sindirim sistemindeki sindirilmemiş gıdalar olması gerekenden uzun süre durgun kalır ve fermente olur.


Fermantasyon, maya ve parazitleri besleyen şeker üretir ve bağırsak sağlığını ve bağışıklık sistemini daha da zayıflatır. Gıdalar çürürken, ayrıca şişkinlik ve gaza neden olan zehirli gaz üretirler. Bu, parazitlerin üremesi ve çoğalması için mükemmel bir ortamdır ve yakında istila yaratabilirler...sıçanlara ve çeşitli zararlılara sahip olan kent çöpleri ve endüstriyel atık kaynakları gibi

PARAZİT ENFEKSİYONUNA SAHİP OLABİLECEĞİNİZİN İŞARETLERİ 

Bu organizmalar, tedavi edilmediğinde BÜYÜK problemlere neden olabilir. İnsanlar genelde parazitlerin yalnızca az gelişmiş ülkelerde olduğunu düşünürler. Bu gerçek dışıdır ve bu düşünce insanların çoğunlukla semptomlarına dikkat etmemelerinin veya sorunlarını parazit enfeksiyonlarıyla ilişkilendirmemelerinin temel sebebidir.

Bazı insanlar vücutta parazitlere sahip olabilirler ve onların varlıklarına dair herhangi bir belirti taşımazlar, ancak kontrol dışı büyüyen parazitler aşağıdaki gibi kalıcı bazı sorunlara neden olabilir:
  • Sağlıklı beslenmeye rağmen kronik sindirim sorunları
  • Kalıcı kramplar, gaz, şişkinlik
  • Uyku ile çözülemeyen kronik yorgunluk
  • Kadınlarda cinsel işlev bozukluğu ve menstruasyon sorunları
  • Unutkanlık, kaygı, depresyon, huzursuzluk, davranış değişiklikleri, bilişsel bozukluklar, sinirli  gibi zihinsel meseleler
  • Anemi veya demir eksikliği- solucanlar kan kaybına neden olabilir
  • Sürekli aç hissetmek veya işlenmiş gıdalar ve şekerli gıdalar için güçlü istekte bulunmak
  • Genellikle IBS, artrit, eklem ağrıları ve enflamasyon gibi diğer semptomlara eşlik eden otoimmün bozukluklar
  • Candida gibi tekrar eden maya enfeksiyonları
  • Gıda alerjileri ve hassasiyetleri
  • Cilt altında sürünen bir şey hissetmek!


PARAZİTLER İNSAN VÜCUDUNDA NE YAPAR?

Parazitler çoğunlukla "görünmez" oldukları için "gizemli" hastalıklara neden olabilir ve genellikle paçalarını kurtarırlar. Antibiyotikler muhtemelen birkaç çeşit paraziti öldürebilir, ancak "çetin ceviz" parazitleri öldürmezler.

Parazitler bir vücuda yerleştikten ve hâkim olduktan sonra, kelimenin tam anlamıyla organları bir uçtan diğer uca delerek beslenirler. Mikroskopik amiplerin bile beyinlerden beslendiği biliniyor! Çok hızlı çoğalırlar, bu yüzden her zaman daha fazla yiyeceğe ihtiyaçları vardır. Bu nedenle sıklıkla enfekte olan insanlar, zararlı gıdalar için parazitleri beslemek için sürekli istekte bulunurlar ve çoğu zaman aç hissederler.

Solucanlar öylesine büyük olabilirler ki bağırsakları (sızdıran bağırsakta olduğu gibi) , dolaşım sistemini, akciğerleri ve karaciğerin delerler, içine işlerler. Vücudunuzdan yediğiniz besin maddelerini çürütürler, bu da hastalıklara neden olan ciddi besin yetersizliklerine neden olur. Kan hücrelerini yerler, insanlara kan kaybettirirler ve anemik olurlar.

Genel olarak, parazitler tüm sisteminizi toksik hale getirerek bağışıklık sistemine baskı yapar. Vücutta yiyorlar ve pisliyorlar, böylece vücutta toksisiteye neden olan daha fazla atığa neden oluyorlar. Vücudun içindeki bütün bu olaylar sağlığınızı bozarak yorgunluğa ve hastalığa neden oluyor.


DOĞAL PARAZİT TEMİZLİĞİ
Bir vücuda parazitler bulaştığında, sistemin tamamının temizlenmesi gerekir. İlk önce gastrointestinalin (mide-bağırsak sistemi) temizlenmesi,  ölü parazitlerin ve organizmaların etkin bir şekilde ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak için önemlidir.

Gastrointestinal bir temizlik yapmadıysanız derhal başlayın ve karaciğer temizliği ile devam edin. Bu sayfada, masif parazitler ölürken oluşan iyileşme reaksiyonlarını en aza indirgeyerek ve parazitlerin etkin bir şekilde ortadan kaldırılması için doğru vücut detoksunu nasıl uygulayacağınızı anlatacağız.

Çoğu zaman, doktorunuz parazitleri ve diğer organizmaları öldürmek için antibiyotikler reçete edebilir. Bağırsak problemlerinizin ilk sıradaki sebebi antibiyotiklerdir. Onları almak başka sorunlara neden olacaktır. Her durumda, parazitlerin tümünü bile öldürmezler!


PARASİT TEMİZLİĞİNE İLİŞKİN TAKVİYELER

Özellikle, bu iki Parazit Temizlik setini içerdikleri maddelerle çarpıcı formül oluşturduğıu için  ve  her aşamada parazitlerden kurtulmakiçin herhangi bir yan etkisi olmaksızın etkili bir şekilde çalışmasını seviyorum.

Seçenek 1: 
Dr. Hulda Clark'ın Formülü
Parazit önleyici özelliklere sahip pek çok şifalı bitki var, ancak ben Dr Hulda Clark'ın keşfettiği formülü beğendim. Yalnız üç bitki, yan etkileri olmaksızın her aşamada 100'den fazla parazit türünden kurtarabilir:

Black Walnut Hulls (Siyah Ceviz Kabukları): Tentür, parazitlerin yetişkin aşamalarını öldürebilir.
Wormwood (Pelin otu): Mide asiditesini ve safra üretimini arttırır. Wormwood kapsülleri, parazitlerin larva safhalarını öldürürler.
Common Cloves (Karanfiller): Karanfil kapsülleri parazit yumurtaları çıkarabilir.


Dr Hulda'ya göre:
Ölen parazitler, amonyak gibi toksinlerini salarlar. Ornitin ve arginin, amonyak detoksu yapan iki doğal amino asittir. Ornitin ve arginin ile parazit temizlenmesi önemlidir. Vücudun aşırı azottan kurtulmasına yardımcı olurlar.

Ayrıca, karaciğerleri ilaçlardan ve kimyasallardan kaynaklanan hasarlardan korurlar ve karaciğerin yenilenmesini teşvik ederler. Daha aktif ve daha etkili beyaz kan hücrelerinin (vücudunuzun savunma sistemi) üretimini uyararak bağışıklık savunmasını güçlendirirler.

2. Seçenek: Erik Bakker ın CanXida Remove Ürünü

Bu ürün Candida mayalarını uzaklaştırmak için CanXida olarak adlandırılmasına rağmen, mantarlardan, zararlı bakterilerden ve parazitlerden kurtulmak için de güçlüdür.

CanXida Remove, 12 güçlü ve etkili antifungal bileşen içerir, ancak sindirim sisteminde naziktir ve herhangi bir reaksiyona ya da yan etkiye neden olmaz. Dr Hulda Clark'ın formulasyonunun aksine, CanXida Remove dan yalnızca bir tablet (günde 3x'e kadar) alırsınız. İçindekiler: Garlic 2% Allicin, Caprylic Acid, Undecylenic Acid., Betaine HCL, Grapefruit Seed Extract, Black Walnut Hull Extract, Pau D’arco 4:1 Extract, Neem 4:1 Extract, Berberine HCL, Clove 4:1 Extract, Biotin, Oregano Oil

Bu ürünü etkinlik, kolaylık ve mantıklı olduğu için makul fiyatıyla tavsiye ederim. CanXida Remove'un 12 maddesi hakkında okumak ve satın almak için buraya gidin. (https://juicing-for-health.com/canxida-remove)

BU PARASİTİSİDLER NE KADAR SÜRE ALINMALI?
Bu protokolü izleyin:

Adım 1:
Gastrointestinal temizlik, 28 gün boyunca temizlenir.

Adım 2: 
Parazit temizliği, gastro temizlemeye başladıktan sonraki ikinci haftadan itibaren 30 gün boyunca temizlenir. 30 günün sonunda, parazit veya bakteriyel testi tekrar yaptırınız. Hala pozitif ise - büyük olasılıkla çok azalmıştır- 30 gün daha devam edin. Test negatif ise, iyi,  10 gün daha devam edin. Önerilen parazit öldürücü bitkiler, bu süre boyunca almak için nazik ve güvenlidir.

Adım 3: 
Parazitleri temizlendikten sonra karaciğeri temizleyin. Deve dikeni karaciğer temizliği ve desteği için iyi bir yardımcıdır. Haftada 2-3 kez pancar kökü suyu ekleyin.Daha fazla temizlik için, lütfen Detoxla ilgili bu sayfayı kontrol edin. (https://juicing-for-health.com/how-to-detox) 


VÜCUDUNUZU ANTİ-PARAZİT DİYETİYLE DESTEKLEYİN
Bu temizlik sırasında sisteminizi desteklemeye yardımcı olması için, parazitleri beslemeye devam eden gıdalardan kaçınmanız önerilir: işlenmiş şekerli gıdalar, buğday ve domuz eti.
Diyetinize ekleyebileceğiniz ve organlarınızı daha etkili bir temizlik için desteklemenize yardımcı olacak bazı gıdalar. 
  • Kabak çekirdeği
  • Sarımsak ve soğan
  • Papaya yaprak ve suyu
  • Papaya tohumları
  • Hindistan cevizi yağı
  • Fermente gıdalar

Kullanabileceğiniz diğer güçlü otlar
  • Keklik yağı
  • Kekik çayı
  • Essiak çayı
  • Thyme (Kekik)


Bir parazit enfeksiyonu olduğunda, büyük olasılıkla mayalar da vardır. Candida enfeksiyonu üzerine bu makale geçerli olacaktır. Diyatomlu toprakların detoks programınıza eklenmesi size uzun bir yol kat eder.Dr Hulda Clark'ın kitabının bir kopyasını edinin ve daha fazlasını öğrenin:Tüm Hastalıklara Karşı Tedavi: Birçok Vaka Çalışması İle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder