10 Kasım 2017 Cuma

BARTONELLA-2


NATURAL HEALING OF BARTONELLA (BARTONELLA NIN DOĞAL TEDAVİSİ)


“Bartonella henselae ile ilişkili hastalıkların tedavisi hala bir sorun teşkil etmektedir. Çünkü CSD [kedi tırmığı hastalığı], antibiyotik tedavisine dirençlidir, endokardit tedavisi aminoglikozid gerektirir ve bacillary angiomatosis tedavisi makrolid grubu antibiyotik gerektirir. Bu bağlamda, B. henselae enfeksiyonunun tedavisi öğreticidir, çünkü antibiyotiklerin bir hastalığa karşı klinik etkisinin sadece antibiyotik hassasiyetine değil aynı zamanda vücudun bakteriyel konumuna ve hastanın bağışıklık durumuna da bağlı olduğu vurgulanmaktadır . Bu ampirik terapi nedeniyle, sonuçlar in vitro testlerle çelişmektedir.” Didier Raoult

Bartonella'nın vücutta ne yaptığını anladıktan sonra,  etkili olacak bir tedavi planı hazırlamak mümkündür. Bununla birlikte, hastalığı olan her bireyin hafif veya çok farklı belirtiler göstereceğini akılda tutmak önemlidir. Bu nedenle, en iyi yaklaşım, hastalığın altında yatan dinamiklerine yönelik bir core (temel) protokol ve hastanın kendine özgü semptomlarını gidermek için ilave bitkilerin dahil edildiği bir protokoldür. Bu bölüm hastalığın tedavisinde kullanılan temel protokolü ele almaktadır.


Tekrar: Bu protokol, bartonella tedavisinde etkili olan tek faktör olarak düşünülmemiştir. İyi, sağlam bir başlangıç noktası olarak düşünülmeli ve daha sonra sizin gibi bireysel hastaların ihtiyaçları için gerekli değişiklikler yapılmalıdır. Dozajlar da talimatlara dahil edilmiştir. Bartonella tedavisinde çoğu insan için etkili olduğunu bulduğumuz dozajlar verilmiştir. Ancak çok duyarlı olanlar için veya 70 kilo ağırlığından daha az veya daha fazla kiloda olanlar için dozlar değiştirilmelidir.

Bağışıklık sistemi nispeten sağlıklıysa, kimi durumda, bartonella enfeksiyonunun kendiliğinden tedavi olmadan çözülebileceğini lütfen unutmayın. Bununla birlikte, çözülme 4 ila 12 ay arasında herhangi bir zamana ihtiyaç duyar ve bu süre zarfında fiziksel belirtiler ağır olabilir. Bazı durumlarda, uzun süreli, kronik bir enfeksiyon oluşur. Hem kısa hem de kronik enfeksiyonlara doğal protokoller etkili bir şekilde yardımcı olur.

Bazı insanlardaki hastalık semptomlarının karmaşıklığı bazen aşırı psikolojik bozulma (bazen kendisine bazen açıklanamayan cinayet şiddeti ya da derin intihar çaresizliğini de içeren) içerirken, çok fazla enerji, zaman ve odaklanmayı gerektirir. Tedavi ilerledikçe, protokol aydan aya ufak bir şekilde değiştirilmelidir. Hastalıktan ciddi şekilde etkilenenler için, daha odaklanmış ve çok kişisel bir tedavi müdahalesi gereklidir ve işlem tamamlanmadan önce 12 ila 18 ay sürebilir. Psikiyatri servislerinde düzenli olarak hastaneye kaldırılan ve tekerlekli sandalyeye sahip olan kişilerin kişisel olarak odaklanmış bir protokolle yardım edildiğini gördük.

AKLINDA TUT
Bartonella öncelikle kan damarlarının, kırmızı kan hücrelerinin ve birkaç özel organın endotelyal astarında bulunur: karaciğer, dalak, kemik iliği ve lenf nodülleri Vücuttaki birincil etkiler kan damarlarında, kalpte, dalakta, karaciğerde, kemiklerde ve merkezi sinir sisteminde meydana gelir. En yaygın görülen belirtilerin çoğu bu bölgelerdeki hasarlardan kaynaklanmaktadır. Birçok insanın asemptomatik taşıyıcılar olduğuna dikkat etmek önemlidir; Başka bir deyişle, hastalıkları vardır, ancak bağışıklık sistemi çökmediği sürece hastalanmazlar. Bundan dolayı bağışıklık sağlığını desteklemek esastır.


TEMEL PROTOKOL NE YAPMAK İÇİN TASARLANMIŞTIR?
Temel protokol, Bartonella'nın sebep olduğu sitokin kaskatını azaltmak, kan damarlarının endotel tabakasının korunması ve normalleştirilmesi, kan hücrelerinin korunması, kalbin korunması, dalak ve karaciğerin korunması, lenf sisteminin desteklenmesi ve bağışıklık desteği ve korunması için çabalar. Lütfen, eğer bunları yaparsanız organizmaların vücutta hayatta kalamayacağının anlayın.

Özel antibakteriyellerin kullanılması zorunlu değildir. Bununla birlikte, protokoldeki bitkilerden biri olan Sida acuta, çok güçlü, sistemik, geniş olarak aktif bir antibakteriyel maddedir. Gerçekten antibakteriyel madde kullanımı yoluyla hastalığı yenmeyi arzu ediyorsanız, birkaç başka antibakteriyel önerilecektir. Hepsi Bartonella organizmalarına karşı bir miktar faaliyete sahip olacaktır. Bununla birlikte, inatçı Bartonella için en etkili yaklaşım antibakteriyel değildir.

Genel olarak, seçtiğiniz bitkiler ve ilave maddeler, birden fazla şey yaptığında daha mükemmel olacaktır. Örneğin, eğer seçtiğiniz kalbe fayda sağlayan bitki aynı zamanda endotel bütünlüğünü de korursa ya da bitki IL-8 üretimini azaltırken MMP-9 seviyelerini de düşürmekte başarılı ise ve bu esnada Bartonella ‘ya özgü bağışıklık markerlarını arttırıyorsa bitki protokolü çok işe yarar.

SİTOKİN KASKATI (SİTOKİN ZİNCİRİ)
Bartonella'nın başlattığı sitokin kaskadının ana unsurları, NF-κB, TNF-α, IL-8, IL-1β, MMP-2 ve MMP-9, VEGF, katepsin B, PI3K, IFN-γ, EGF, MCP-1, ICAM-1, selectin, BepA, Cu-Zn SOD, ERK-1 ve ERK-2, HIF-1 ve PTP lerde yükselir.
NF-κb, IL-8, VEGF, PTP, EGF, ERK-1 ve ERK-2 ve PI3K nın düzeylerini azaltmak veya üretilmelerini inhibe etmek, sitokin kaskatını kısa devre yaptırıp, endotelyal proliferasyonu durdurmakta ve semptomları tamamen durdurmasa bile önemli ölçüde azalttığı bulunmuştur. Bunların en önemlileri, bunlar birincil sitokin basamağının başlatıcıları oldukları için NF-кb ve IL-8 'in inhibisyonu ya da indirgenmesidir.

Bartonella bakterileri CD4 + hücre sayılarına duyarlıdır. Daha düşük CD4 + seviyeleri bakterilerin vücudu daha kolay işgal etmesine izin verir. Düşük CD4 + düzeyleri de belirgin olarak daha güçlü belirtiler üretir. Bartonellalar ayrıca CD4 + hücrelerinin üretimini özellikle hedef alıyor ve vücuttaki varlığını azaltıyor. Bu CD4 + hücrelerin arttırılması ve korunması esastır.


SİTOKİN AZALTICI BİTKİLER VE TAKVİYELER
NF-κB'yi düşüren bitkiler ve takviyeler şunlardır: Bidens, Chinese senega root, Chinese skullcap, cordyceps, EGCG, greater celandine, houttuynia, knotweed, kudzu, luteolin, olive oil(zeytin yağı), pomegranate(nar), ve schisandra dır.

IL-8'i inhibe eden bitkiler ve takviyeler şunlardır: cordyceps, EGCG, isatis, knotweed, NAC ve nar.

EGF'yi inhibe edenler şunlardır: berberin, EGCG, ginkgo ve quercetin.

E-selektin'i inhibe edenler şunlardır: ginkgo, knotweed, kudzu, milk thistle (deve dikeni) ve schisandra.

PTP'yi inhibe edenler şunlardır: elder (mürver) and hawthorn(alıç).

ERK'yi inhibe edenler şunlardır: Chinese skullcap, cordyceps, EGCG, greater celandine(kırlangıç otu), knotweed, kudzu ve zeytinyağı.

VEGF'yi inhibe edenler: aralia, berberine, calotropis, Chinese  skullcap, cordyceps, cranberry, EGCG, knotweed, meyan kökü, nar ve salvia.

Eğer sonra bu bitkilerin ve takviyelerin vücut üzerindeki etkilerini, geleneksel kullanımlarını, korumada etkili oldukları organ sistemlerini ve ilgili bilimsel çalışmaları incelerseniz, çok hoş bir protokol elde edersiniz. Gördüğünüz gibi, cordyceps, knotweed, EGCG, Chinese skullcap ve nar, bir bartonella enfeksiyonu sırasında birincil sitokinlerin spesifik önleyicileri olarak birden çok alanda yer alıyor. Bunların engellenmesi çoğu durumda enfeksiyonun neden olduğu belirtilerin çoğunu durduracaktır.


THE CORE PROTOCOL (Temel Protokol)
Temel protokol, üç bitkisel / takviye rejimden oluşur:
1) sitokin bozulması,
2) organ koruması ve
3) bağışıklık arttırma ve destek-uzak bir dördüncü antibakteriyel saldırıdır.


Sitokin kaskatı müdahalesi, Polygonum cuspidatum (Japon knotweed), quercetin ve  epigallocatechin-3-gallate (EGCG) ve cordyceps tarafından sağlanır. Chinese skullcap, NAC ve E vitamini de faydalıdır. CNS sorunları yaşıyorsanız, Chinese skullcap ı kesinlikle eklemelisiniz. Birçok eylemlerinden dolayı, bitkisel tentürleri karıştırmak için nar suyu kullanmanızı öneririm.

Organ koruma, kırmızı kan hücreleri için Sida acuta, kalp için hawthorn(alıç) (Crataegus), karaciğer için deve dikeni (Silybum marianum), lenf sistemi ve dalak için kırmızı kök (red root) (Ceanothus) ve EGCG (quercetin ile) , L-arginin ve  endothelial hücre koruması için Japon knotweed. NAC, bidens, alchornea ve cryptolepis, aynı zamanda kırmızı kan hücrelerinin korunması içindir. Son üç bitki de güçlü antibakteriyel olup, geniş sistemiktir ve kırmızı kan hücrelerini enfekte eden organizmaların öldürülmesi ve aynı zamanda enfeksiyonlardan korunma için özeldir.

Bağışıklık destek rejimi rhodiola (Rhodiola) ve ashwagandha (Withania) 'dan oluşur. İmmün modüle edici, adaptojenik ve sitokin düşürücü etkileri yanında, bu otlar özellikle CD4 + hücre sayılarını artırır.
Kullanmayı arzu ederseniz antibakteriyel rejim Alchornea cordifolia, isatis ve houttuynia dan oluşur. Bu bitkiler iltihap konusunda yardımcı olacak ve hepsinin geniş bir antibakteriyel etki serisi var. Sida acuta aynı zamanda geniş spektrumlu ve güçlü bir sistemik antibakteriyel olup Proteobakteri filumuna karşı geniş ölçüde etkindir.

Lütfen unutmayın: Bartonella enfeksiyonu sırasında L-arginine kullanımının düşünülmesi önemlidir. Bir Bartonella enfeksiyonunun etkilerinin çoğunu tersine çevirdiği bulunmuştur, çünkü bu, özellikle endotel hücrelerini ve fonksiyonunu koruyucu niteliktedir. Bir dizi çalışma, hastalığın ilerlemesinin ciddi şekilde engellendiğini, endotel hücrelerinin bartonella kolonizasyonuna tek başına müdahale edebildiğini bulmuştur. Bartonella enfeksiyonu için kullanılacak şifalı bitki ve takviyelerin çoğu bölüm 5'te bahsedilmiştir. Diğerleri burada kapsanacaktır.

TEMEL PROTOKOL
Japanese knotweed (Polygonum): Tentür, günlük ¼-½ çay kaşığı 3 çay kaşığı.

EGCG Quercetin ile: günde 800 mg EGCG artı 1,200 mg quercetin.

L-arginin: günde 3 kez 500-1000 mg.

Cordyceps: Tentür, günlük ¼ çay kaşığı 3 kez; veya toz, günde 1 çorba kaşığı; veya kapsüller, günde 2,000 mg 3x.

Sida acuta: günde 3-4 kez 30-60 damla.

Red Root(Kırmızı kök): Tentür, günlük ¼-½ çay kaşığı 3 kere günlük.

Deve dikeni tohumu(Milk thistle Seed): Standartlaştırılmış özüt, kapsüller, günde 1,200 mg.

Hawthorn(Alıç): Tentür, günlük ¼-½ çay kaşığı 3 kere günlük.

Rhodiola / ashwagandha kombinasyonu, her birinin eşit parçaları: Tentür, günlük ½ çay kaşığı 3 kere günlük

Isatis / houttuynia / alchornea kombinasyonu, her biri eşit miktarda: Tentür, günlük ½ çay kaşığı 3 kere günlük

Gün boyunca nar suyu.

E Vitamini (alfa tokoferol): günde 200 IU veya 150 mg (isteğe bağlı).




YAŞADIĞIN SEMPTOMLARA GÖRE TEMEL PROTOKOL'E EKLE
Ciddi beyin / CNS (Merkezi Sinir Sistemi) Tutulumu Var ise
1. Chinese skullcap tentürü, günlük ¼ çay kaşığı 3x, artı. . .
2. Greater celandine (kırlangıç otu) tentürü, günlük ¼ çay kaşığı 3x artı. . .
3. Kudzu root tentürü, günlük ¼ çay kaşığı günlük 3-4x.
4. N-asetilsistein günde 2,000 mg 2x (bir kez sabah ve yatmadan önce bir kez) yardımcı olabilir; . .
5. Motherwort (Aslan kuyruğu) tentürü, ¼-½ çay kaşığı, günde 6 kereye kadar.

Beynin hipoperfüzyonu durumunda:
1. Ginkgo tentürü, ¼ çay kaşığı günlük 3 kez.

Sinir ağrısı durumunda:
1. Greater celandine tentürü, günlük ¼ çay kaşığı 3x artı. . .
2. Kudzu kökü tentürü, günlük ½ çay kaşığı 3-4x.

Endişe / histeri durumunda
1. Pasque çiçeği (Pasque flower )tentürü, gerektiğinde her saat 10 damla ve / veya. . .
2. Motherwort (aslan kuyruğu)  tentürü, ¼-½ çay kaşığı günde 6 kata kadar ve / veya. . .
3. Mercan kökü (Coral root) tentürü, 30 damla (bir tam damlalık) günde 6x'e kadar ve / veya.
4.Chinese skullcap tentürü, ¼ çay kaşığı günlük 3x.

Aşırı korku durumunda:
1. Chinese skullcap tentürü, ¼ çay kaşığı günlük 3 kez ve / veya. . .
2.Vervain (mine çiçeği) tentürü, günde 6 kereye kadar 30 damla.

Uyku bozukluğu durumunda:
1. Melatonin sıvısı, üreticinin talimatlarına göre, yatmadan 1 saat önce alınır ve / veya. . .
2. Ashwagandha tentürü, ½ çay kaşığı yatmadan 1 saat önce veya
toz veya kapsüller halinde ashwagandha, yatmadan 1 saat önce 1gr ve /veya
3. Chinese skullcap tentürü, ¼ çay kaşığı günlük 3 kez ve / veya. . .
4.Motherwort (aslan kuyruğu)   tentürü, yatmadan hemen önce sıvı halinde 1/4 ons (evet, bu doğru) (melatonin yardımcı olmazsa).

Şiddetli yorgunluklarda, 6 ay boyunca aşağıdakileri kullanın:
1. Eleutherococcus tentürü (Herb Pharm formülü), her sabah ¼ çay kaşığı, artı. . 2. Rhodiola tentürü, ¼ çay kaşığı günlük 3 kere,artı. . .
3. Schisandra tentürü, ¼ çay kaşığı günlük 3 kere, artı. . .
4. Motherwort (aslan kuyruğu) tentürü, ¼ çay kaşığı günlük 3 kez ve. . .
5. Fermente buğday tohum özütü, eğer tahammül edebilirseniz.

Verimsiz öksürük:
1. Bidens Tentürü, günlük ¼ çay kaşığı 3-6x

Ağır anemi veya kırmızı kan hücresi lizisi için:
1. Sida acuta tentürü, durum düzelene kadar dozu arttırarak 3-6 kere ½ çay kaşığı, artı. . .
2. N-asetilsistein, durum çözülene kadar günde 4000 mg 2x, artı. . .
3. Bidens Tentürü,durum çözülene kadargünde 6 kere ½ çay kaşığı

Aşırı Zayıflama Durumunda (yani ağır kilo kaybı ile):
1. Fermente buğday çimi (Fermented wheat germ), günde 9 gram (en iyi seçim) ve / veya. . .
2. Shiitake mantarı, toz halinde veya yiyecek olarak günde 6-16 gram. Saf lentin (A pure extract of lentinan) salgıları günde 1-3 gramda da kullanılabilir.

Herxheimer reaksiyonlarında detoksifikasyona yardım için:
1. Zeolit: sıvı, günde 3-4x 15 damla; veya toz, her gün 2 tepeleme çay kaşığı; veya günde 3 kez 00 kapsül.

Biyofilmleri parçalamak için (mecbur kalırsanız):
1. NAC, günlük 4000 mg 2x ve / veya. . .
2. Greater celandine, günlük ¼ çay kaşığı ve / veya. . .
3. Royal jelly(biyofilmlerin dağılmasına yardımcı olacak dekanoik asit içerir), günlük 1 çay kaşığı, 3 kere

BİTKİLERİN TEMİN EDİLEBİLECEĞİ NOKTALAR
İşte bu kitapta bitkiler için bildiğim en iyi kaynaklardan bazıları.Bunların hepsi ABD'de.
Woodland Essence
Kate ve Don harika tentür ve ilaçlar üretirler ve bu kitapta tartıştığım bitkisel tentürlerden bir çoğunu satabilirler. Onların ellerinde yoksa, muhtemelen sizi doğru yere yönlendirirler.
392 Teacup Street
Cold Brook, NY 13324
(315) 845-1515  
www.woodlandessence.com

Horizon Herbs
Richo Cech hayatının büyük bölümünü, yaygın ve ender ilaçların nasıl büyütüleceğini öğrenmek için harcadı.
P.O. Box 69
Williams, OR 97544
(541) 846-6704 
www.horizonherbs.com

Pacific Botanicals
Bu belki de ABD'de en iyi toptancı (perakende satıyorlar). Şifalı bitkilerİ muhteşem.
4840 Fish Hatchery Road
Grants Pass, OR 97527
Zack Woods Herb Farm
Melanie ve Jeff harika insanlar ve muazzam güzel şifalı bitkiler yetiştiriyorlar. Çok, çok kaliteli otlar.
278 Mead Road
Hyde Park, VT 05655
(802) 888-7278 www.zackwoodsherbs.com

Healing Spirits Herb Farm
Matthias ve Andrea Reisen yıllardır muhteşem şifalı bitkiler yetiştiriyor. Bitkiler sadece torbadan dışarı fırlar ve açtığınızda gülerler.
61247 Route 415
Avoca, NY 14809
(607) 566-2701

Elk Mountain Herbs
Yerel yabani otlarla kaplı Batı bitkilerinden harika tentürler.
214 Ord Street
Laramie, WY 82070
(307) 742-0404
Sage Woman Herbs
Özellikle Isatis tentür (sadece kök olsa da), almak için bazı otlar var.
108 East Cheyenne Road
Colorado Springs, CO 80906
(888) 350-3911; (719) 473-8873
1st Chinese Herbs
Bu kitapta tartışılanların çoğunu da içeren çok sayıda Çin bitkisinden oluşan harika insanlar.
5018 View Ridge Drive
Olympia, WA 98501
(888) 842-2049; (360) 923-0486
Mountain Rose Herbs
Sürdürülebilir bir şekilde üretilen güzel bir seçim.
P.O. Box 50220
Eugene, OR 97405
(800) 879-3337; (541) 741-7307
www.mountainroseherbs.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder