Yağmurda yağışta, karda kışta çamurda da olsa açık hava yürüyüşleri gibi güzel ne var. İşte bu sabah yürürken içimi çocuk sesleriyle dolduran müzik..
31 Ekim 2015 Cumartesi
30 Ekim 2015 Cuma
"Keşke çocuk olsam da şunu yapsam" dediğiniz neler var?
Çoraptan kukla yapmak mı, solucan çiftliği kurmak mı? Yoksa define avına çıkmak mı?
İşte “Büyümeden Öce Yapman Gereken 101 Şey” adlı etkinlik kitabı, çocuklarınız büyüyüp hayatları iyice ciddileşmeden önce yapmaları gereken 101 eğlenceli etkinliği öğretiyor..
Çocuklara el becerisi kazandırmanın, hayal güçlerini zenginleştirmenin , ekran karşısından uzaklaştırmanın en iyi yollarından biri de şüphesiz bol bol elimizin altındaki materyallerle küçük icatlar yapmalarına yönlendirmek. Çünkü çocuklar ilginçlikleri, heyecanlanarak öğrenmeyi, hareketi , serbest oyunları severler. Ancak bu iş aslında göründüğü kadar da kolay değil. Çünkü bir süre sonra acaba şimdi ne yapsak, ne tür bir etkinlikle uğraşsak diye düşünmeye başlıyor, etkinlik bulmakta zorlanıyor insan.
Yeni ve ilginç fikirler vermesi açısından faydalı bulduğum Laura Dower’ın yazdığı “Büyümeden Önce Yapman Gereken 101 Şey” kitabı, Redhouse Kidzetiketiyle yayımlanmakta. Neler var mesela? Seçip de burada örneklemek özellikle istedim ve kitabın çift sayfa görünümlerini koymayı uygun buldum.Paraşüt yapmaktan, kağıt hamurundan kase yapmaya , kelebek yetiştirmeye, renkli çiçekler yapmaya, çim adam yapmaya , enstrüman yapmaya, sığınak yapmaya kadar toplam 101 adet çocukların yapmaktan ve öğrenmekten hoşlanacağı, dahası onları hem heyecanlandıracak hem eğlendirecek pek çok aktivite var.
Çocuklar okula başlar başlamaz ödev denen stres de başlıyor. Sabahtan akşama kadar okulda olan çocuğa yüklenen ev ödevleri ile çocuklar strese tanışmaya, rekabete daha altılı yaşlarda başlıyorlar. Böylesine okul stresi, uyanma stresi, ödev yapma stresi yaşayan çocuklar nasıl sosyalleşecek, kitap okumayı nasıl sevecek ya da kendi ilgi alanlarını nasıl belirleyebilecekler ? İşte bu konuda yardımcı olabilecek etkinliklere yavrucukları yönlendirerek çocukların erken erişkinlere dönüşmesinin önüne geçmemiz gerektiği kanısındayım.
Bu kitabın güzel yanı sadece içeriği değil. Sevdiğim diğer güzel yanları ise şunlar:
- Kartondan kabartmalı ve renkli kapağı, konuya uygun başarılı çizimleri, spiralli tasarımı ile cezbedici.
- Her bir etkinliğin sayfa sonlarında tamamlanma tarihini not alabileceğiniz bir alan da var. Bu hem gelecek için güzel bir kayıt olur hem de bir sonraki etkinliğe geçmek için teşvik edici olacaktır.
- Kitabı ilk sayfadan başlayıp sayfa sayfa okumak ya da etkinlikleri sırayla gerçekleştirmek zorunda değilsiniz. İstediği yerden başlayabilir, sevdiği konulara öncelik tanıyabilirsiniz.
- 8 ve üzeri yaş grubu için yayınlansa da pek çok aktivite daha erken yaşlardaki çocuklar için de eğlenceli olabilir. Yaş grubunu kısıtlamamak lazım.Sadece bazı deneyler bir büyük gözetiminde olmalı bu da zaten güvenlik önlemleri kısmında belirtiliyor.
- Oyun ve kitap birleşimini seviyorum. Kesinlikle oynayarak epey bilgi edinilecek bir kitap
- Yer alan deneyler sayesinde sebep sonuç ilişkisi kurmayı ve okulda da öğrenilenlerin pekiştirilmesine yardımcı olacaktır
- Eh malum kış geldi.Evde arkadaşlarıyla veya kardeşleriyle yapılabilecek onlarca kışa uygun etkinlikler var.
- Bunca bilgi sayesinde ukalalık potansiyeli de bir parça artacaktır :) Mesela on farklı dilde teşekkür etmeyi, ayın evrelerini, dünyanın yedi harikasını, ufak sihirbazlıklar yapmayı erken yaşlarda öğrenecektir.
- Hatta sadece çocukların değil, yetişkinlerin de keyif alacağı kitaplardan biri kanımca.
Bu güzel Cumhuriyet Bayramı gününde hazır da önümüzde uzun sayılabilecek tatil günleri varken küçük mucitlerinizle keyifli dakikalar dilerim. Tabi en az onlar kadar eğleneceğinize emin olabilirsiniz.
25 Ekim 2015 Pazar
Sit. Feast on your life.
“Be grateful for the home you have, knowing that at this moment, all you have is all you need.” says Sarah Ban Breathnach. I absolutely agree with her. 🙏
For most of us Sunday means going out for trips, marketing, visiting family, being with friends, attending birthday parties or something similar.For me, the word weekend means to relax not to cause additional stress and pay attention to myself.I like spending time at home doing something that i always want to do but couldn’t find enough time like knitting, making delicious cookies, having a long breakfast or meal in my balcony.Also i like going for brisk walks andgetting some fresh air ; because it is chilly out. October is here and soon the days will be shorter and temperatures will drop.
I thought it’d be better to share some songs that offered me some serenity during these rainy October days. I don’t know how he does it, but Passengerbrings me closer to heaven with his cozy and calming songs. So for today i made a selection from his songs.
Passenger is the stage name of Michael David Rosenberg. He was born in 1984. His career didn’t noticed very well until 2013 with the release of the breakout hit “Let Her Go”. By now, you and 775.168.351 other people know Passenger’s “Let Her Go” as well : ) He is not only the singer but also a songwriter.
Anytime I listen to “And I Love Her” I feel like he manage to break my heart in two. I fell in love with this song the very first time I heard it. I can’t stop listening to it over and over again.
- Walk In The Rain
- Heart’s On Fire
- Things That Stop You Dreaming
- Whispers
- The Wrong Direction
- Scare Away The Dark
- Caravan
- The Last Unicorn
- What Will Become Of Us
- The Long Road
- Golden Leaves
- And I Love Her
- Holes
- Staring At The Stars
- Let Her Go
- All The Little Lights
- The Sound Of Silence (Cover)
- Coins In A Fountain
- Patient Love (Acoustic)
- 27
- Fairytales and Firesides
- Catch In The Dark
Before the winter kicks in and makes us indolent it is time to feast on our life. Forget all your studies, works, meetings and assignments, just relax your body and mind. 🍁🍁🍁
23 Ekim 2015 Cuma
Gecenin Ritmi ~ Balmorhea
Burnuma gelen ıslak çimen kokusunun, yağmurun fısıltısının, yaprakların düşüşünün notalara sirayet ettiği müzik bu olmalı. Hikaye içinde hikaye, rüya içinde rüya gibi…Müziğin sadece duyma duyumuza hitap etmediğini yüzümüze çarpar adeta..
21 Ekim 2015 Çarşamba
Gecenin Ritmi ~ The Black Heart Procession
Yıllardır hiç sıkılmadan dinlediğim her parçasına ayrı aşık olduğum , ruhuma kazınan müziklerin mucidi . Nerede olursa olsun sesini duyduğum anda enfes bir yemeğin kokusunun oluşturduğu uyarı gibi bir nöronumun aksonundan diğer nöronumun dendritine oradan da ruhuma elektriksel bir yol çiziyor. Şu lirikleriyse birbirine çarpıp infilak ederek boğazımda düğüm düğüm oluyor..
“And maybe someday I will say
I’ll say please, please
Don’t tear your heart from me
Cause it was a crime I never told about the diamonds in your eyes”
I’ll say please, please
Don’t tear your heart from me
Cause it was a crime I never told about the diamonds in your eyes”
Zamanın etkilerinden biri de budur,
her şeyi siler.
Gün 1 — Erla’s WaltzGün 2 — Raein
Gün 3 — Romance
Gün 4 — Allt Varð Hljótt
Gün 5 — Lost Song
Gün 6 — Faun
Gün 7 — Ljósið
17 Ekim 2015 Cumartesi
Dünya , kocaman bir yetimhanedir.
Hüzne en samimi eşlik eden müzikleri yapan sanatçılardan biri de kuşkusuz Eleni Karaindrou .
Onun müziğinde bitmeyen sürgünler, sürekli gidişler, savaşların ötesinde yatan dramlar, amansız bekleyişler ve içine çeken bir hüzün kuyusu var , insanın ciğerine işleyen. Öylesine yalın ve gösterişsiz. Müziğindeki bu sade anlatı ardındaki hüznü daha da belirginleştiriyor. İpek kadar yumuşak ve yine ipek kadar sağlam olan melodilerdeki şiirsellik sizi sarar, pişmanlıklarımızı, ertelediklerimizi resmeder adeta. İlk gençlik yıllarımızı, aşklarımızı, savunduklarımızın zaman karşısında nasıl değiştiğini, nasıl kendimizden bile uzaklaştığımızı , yabancılaştığımızı ve her daim yalnızlığımızı akıldan çıkmayan ezgilerine işlemiştir.
Eleni Karaindro’yu özellikle Ulyses’Gaze (Ulis’in Bakışı), Eternity and a Day (Sonsuzluk ve Bir Gün), Voyage to Cythera (Kitera’ya Yolculuk) gibi usta yönetmen Theodoros Angelopoulus’un yönettiği enfes filmlerin müzikleriyle biliyoruz. 1941 yılında Yunanistan’ın Teichio adında küçük bir dağ köyünde doğmuş Eleni Karaindrou. Atina’da büyüyüp Helenic Müzik Konservatuvarında piyano ve müzik teorisi okumuş. Atina Üniversitesi felsefe bölümünden mezun olup Fransız hükümetinin verdiği bursla Sorbonne’da etnomüzikoloji ve Scuola Cantorum’da orkestrasyon okumuş. Çocukluktan itibaren müzikle filmle sanatla yoğurulmuş bir hayat onunkisi.
Kurduğumuz tüm hayallere rağmen değişmeyen dünyanın şerefine hazırladım bu playlisti..
- La Spettatrice
- The Weeping Meadow
- Theme of The Uprooting
- Prayer
- The Tree
- Litany
- Adagio
- To Vals
- Nostalgic
- By The Sea
- Taxidi sta Kythira
- Unreleased Recording
- Waltz By The River
- The Dust of Time
- A côté de la Silhouette
- An Ode Of Tears
- Memories
Bu da BONUS olsun
İyi Geceler, İyi Geceler ..Öyle tatlı bir keder ki ayrılık, sabaha kadar iyi geceler dileyeceğim artık…
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)